_ +394

+394

2010

“+394” është një punim me karakter bamirësie e inaguruar në qërshor të vitit 2010, ka një lartësi rreth pesë metra dhe është vendosur në oborrin e Palazzo Ducale në Gjenova. Riprodhon lanternën popullore, në pjesën e jashtme e realizuar me qindra filtra të paketuara gati për perdorim. Bëhet fjalë për të vendosur në gaditshmëri të fëmijëve këto filtra për të pastruar ujin nëpër pellgje, duke e trasformuar në ujë të pishem, me një kapacitet filtrimi për një sasi uji të mjaftueshme për rreth 365 ditë. Pas ekspozitës të gjitha këto filtra u janë dërguar Galerisë Artellewa në Kairo për ti shprëndarë në zona të ndryshme të qytetit ku eskziston rreziku i malaries. Me bashkëpunimin e Bashkisë së Gjenovas, Artelier, Irene Lupit dhe Gaetano Cunsolos.