_Dugongo

Dugongo

2013

Ka realizuar workshop dhe një lexim në Naha, kryepyteti i ishullit në Okinawa në vitin 2013. Objektivi i laboratorit ka qenë ndërtimi i një gjitari në rrezik zhdukjeje dhe për të bërë të mundur realizimin janë dashur disa ditë pune nga ana e një gruppi vullnetarësh dhe studentash nga “University of Art” në “Prefectural Art Museum” të Okinawas. Në fillim janë mbledhur me mijëra mbeturina të vogla të ardhura nga oqeani në portin e Nahas. Këto janë larë dhe më pas janë palosur sipas teknikës së origamit duke u berë kështu lule për tu vedosur në strukturën e gjitarit. Në përfundim të punës struktura është përbërë nga një gjatësi tetë metra, e ngjashme me gjitarin që akoma frekuenton ishullin. Janë përdorur shumë teknika për të ngjitur lulet në strukturën prej bambuje. Një lexim në sallën e kongreseve në Universit ka mbyllur workshopin. Me bashkëpunimin e Kiwako Ogata, Ayaka Kuda, Misao Oshiro dhe Tetsuka Takamaru.