Ar dhe Argjent

Ar dhe Argjent

2011

Realizimi i personazhit të madh të tregimit përrallor të Collodit. E vendosur në koridorin e madh të hapësirës së Edukimit në fierën e Gjenovës në nëntor të 2011. Mbetjet e punimit nga prodhimi i monedhave të çokollatave të fabrikës “Saini” janë shndërruar në lëkurën e trupit të Pinokut duke e bërë luminoz dhe të ndriçueshëm sikur të ishte prej “Ari apo Argjenti” Dy materialet Double-face të mbetjes industriale të agjensisë janë shifra estetike e operes. Rreth ketij personazhi, gjatë manifestimit gjenovez, janë realizuar laboratore ma pjesëmarrjen e shumë fëmijevë. Me bashkëpunimin e Bashkisë së Gjenovës, Doriana Allegrin, Gloria Bertoldon dhe Madeleine Obertin.