Altari dopio-fytyre

Altari dopio-fytyre

1996

Ka projektuar një altar të zmontueshëm që mund të perdoret si për fenë katolike edhe për atë ortodokse për shoqatën “Bambini in Emergenza”. E inauguruar për takimin në Singureni, Rumani në vitin 1996 nga presidenti rumun Emil Constantinescu dhe ai italian Oscar Luigi Scalfaro. Ka karekteristikë të jetë me dy fytyra, disa nga simbolet e brendshme ose të jashtme të një feje, mjafton që të rrotullohen dhe kështu zbulojnë ato të fesë tjetër. Përdoret nga personat e feve të ndryshme në orare të ndryshme të lutjes. Kur zmontohet merr formën e një valixheje për të berë më të thjeshtë trasportimin. E realizuar me copa druri të rekuperuara nga materialet e mbetura nga një artixhan Marcello Melloni në Firence. Me bashkëpunimin e Mino Damatos dhe Nike Magnonit.