KULLA E BABELIT

KULLA E BABELIT

 

 

“Babel’s Tower” (“Kulla e Babelit”) është një piatanzë që bën pjesë në një koleksion punimesh të menduara si një menu e plotë. Piata është servirur për disa ditë në ristorantin La Corte në Orso të venecies, në një vend të një projekti kuratorial. Ka formën e trungut apo të një koni, sikur të ishte një shkallë, një formë e realizuar me produkt ushqimor për të marrë pjesë në një shkembim kulturor në dy kultura të dy feve të ndryshme, myslimanja dhe kristjania, në shije, aromë dhe profume. Përbëhet nga përzierja e produkteve të ndryshme ushqimore me bazë qumeshti. E realizuar me bashkëpunimin e Gaetano Cunsolos dhe Cecilia Tirellit.