Contrajubilaeum

Contrajubilaeum

1999

Ka koordinuar një aktivitet didatik mbi projektin e artit në “Giubileo në vitin 2000” brenda programit të tij mësimor në Akademinë e Arteve të Bukura të Firences në 1999. Projekti është titulluar “Contrajubilaeum”. Qëllimi i këtij projekti ka qenë të vendoste në dukje në mënyrë të ëmbël dhe ironike kontrastin e vitit 2000 si viti i “Giubileos” kristjan dhe katolink në “Festën e të gjithë feve”. Me agjencinë “Dado service” është realizuar kastile një sit web për të vënë në dukje të gjitha punimet artistike të studentave. Ka kuruar disa ekspozita që janë realizuar pas vitit 2000. Janë realizuar: rosario prej çokollate, marka për pelegrinet, veshje të ndryshme, kard, këpucë pa shollë, kurora me gjemba prej gome silikoni për tu shitur me metra. Në bashkëpunim me filozofin e të drejtave Luigi Lombardi Vallaurin, Luigi Ciottin, Paolo Carossinin dhe Antonio Dell’Acquilan.