_Calcit Carrara & Cultur

Calcit Carrara & Cultur

1987

“Calcit Carrara & Cultur” një Workshop me Akademinë e Arteve të Berlinit për bashkinë e Karraras, Akademinë e Arteve të Bukura të Firences dhe ajo e Karrarës. Për disa muaj grupi i studentave të Akademisë dhe Universiteteve Europee kanë jetuar dhe punuar bashkë rreth një gurore në qiell të hapur në Kampin Cecina në “Alpi Apuane”. Koordinator i aktiviteteve për Akademinë e Arteve të Bukura të Firences dhe për pjesëmarrjen në projektet e shkëmbimit “Erasmus”. Janë organizuar koncerte, takime, punime teatrale, performancë. Janë përdorur video dokumentare në funksion të didatikës mbi zhvillimin e instalazioneve dhe të ndërhyrjeve mbi ambjentin, gjithashtu edhe intervista teknikeve të mermerit. Me bashkëpunimin e Piero Gucciones, Ingo Schneider dhe Piero Orsit.