Letër e çmuar

Letër e çmuar

 

Letër e çmuar, Editore SKIRA, Milano, 2017

 

Promovuar nga Comieco, ky vëllim është një thesar i shkëlqyer me 21 bizhuteri letre për t’u ndërtuar, veshur, dhuruar dhe përdorur në momente të veçanta. 21 bizhuteri të bëra nga po aq stilistë dhe artistë bashkëkohorë të njohur ndërkombëtarisht të cilët prej vitesh, kanë punuar me letër, janë mbledhur këtu për herë të parë për të treguar se sa e çmuar është letra: një pasuri për t’u vlerësuar dhe për të mos çuar dëm. 21 bizhuteri “të çmuara”, të krijuara nga letra 100% e ricikluar me procese të padëmshme mjedisore, të ngjyrosura në pastë me ngjyrues bimorë dhe të përpunuara dhe prera mjeshtërisht me dorë. Kartat me bizhuteritë janë pasuruar me tekste të pabotuara mbi historinë e bizhuterive prej letre dhe trajtimi i letrës në forma të shumta, që nga kohërat e lashta e deri në ditët e sotme. Bizhuteritë nga: Gian Luca Bartellone, Sarah Kate Burgess, Ela Cindoruk, Dario Cestaro, Caterina Crepax, Eleonora Cumer, Sandra Di Giacinto, Noémi Gera, Martine Horstman, Maria Teresa Illuminated, Zoe Keramea, Parth Kothekar, Tithi Kutchamuch, Edoardo Malagigi, Fernando Masone, Angela Nocentini, Daniele Papuli, Angela Simone, Sounds of Silence, Paolo Ulian,Roberto Zanon. Vëllimi i redaktuar nga Bianca Cappello.