Tetrapak Prato

Tetrapak Prato

2017

Projekti Tetrapak është një seminar mbi përdorimin e tetrapakut krijuar për Qendrën për Artin Bashkëkohor Luigi Pecci i Pratos. Pesë takimet e seminarit lejuan që pjesëmarrësit të realizonin objekte të ndryshme, nga skulpturat deri tek bizhuteritë, dizajnimi i formave dhe zgjidhje specifike të lidhura me gamën kromatike ose me madhësitë e kutive të tetrapakut të rikuperuar. Çështja e mbetjeve si burim përfshin te gjtha qeniet njerëzore në të gjithë planetin. Krijimi dhe zhvillimi i një marrëdhënieje shumë të ngushtë midis sjelljes së virtytshme dhe cilësisë së jetës nuk mundet të injorohet më tej. Eshtë e pavlefshme të përmendim mijëra kilometra katrorë të pesë ishujve prej mbeturinash që notojnë në oqeane. Përfshirja e publikut në projekte artistike lidhur me çështjete ndërgjegjësimit mjedisor, nëpërmjet propozimeve të Artit Publik, ka arritur rezultate të shkëlqyera, siç dëshmohet në ngjarjet kryesore ndërkombëtare kushtuar artit bashkëkohorë.