Paraardhësit na flasin

Paraardhësit na flasin

2020

Paraardhësit tanë sapiens na lanë artefakte të cilat mund ti vëzhgojmë në muzetë në mbarë botën dhe rreth nesh jeton një peizazh i gjelbër me bimë të bukura dhe inteligjente. Vepra Paraardhësit na flasin arrin të vendos historinë dhe parahistorinë në dialog me mjedisin dhe bimët, burimet e jetës së njerëzimit sot. Në majë të kolonës fillon bishti i skeletit të një kafshe parahistorike, e cila mbështjell kolonën në një drejtim rrotullues dhe përfundon poshtë ku rruazat janë dukshëm të mëdha dhe koka e skeletit të kafshës depërton kolonën. Tehet e kockave kanë një numër progresiv nga lart poshtë. Instalimi rreth kolonës kryen funksionin e evokimit se si historia dhe parahistoria, jeta dhe vdekja, e shkuara dhe e tashmja bisedojnë me bimët e pranishme ndërmjet nyjeve të rruazave.
nga Edoardo Malagigi, Zoya Shokoohi, Hengameh Daghighi.