Tetrapak Shangai

Tetrapak Shangai

2016

Ka realizuar një workshop mbi përdorimin e tetrapak për “Tongji University”, “Hongyu School” në Shangai dhe për “City of Design” në Shangai në vitin 2016. Rreth 50 studenta të interesuar për tu specializuar në Europe në aktivitete kreative janë vetë-seleksionuar. Një javë punë ka mundur realizimin e shumë objekteve të nevojshëm ose thjesht objekte komunikuese. Në fillim është bërë një hyrje për temën e ambjentit. Punimet pastaj janë çuar në “Design Innovation Center China Italy” dhe në Tongji University. Janë realizuar: bretkosa, ora, maska, vazo, kapele, korona, llampa, bizhuteri, skultura, volume tridimensionale, simbole, kuaj, qen, objekte fetare, avjon. Muzeu Tongji University ka organizuar një ekspozitë me këto punime. Secili ka realizuar një maske për fotografinë finale. Në mbyllje është bërë një konferencë e “Campus Shanghai-Italia” dhe “Istituto Italiano di Cultura”. U janë dhënë çmime në para projekteve më të mirë. Ne bashkëpunim me Piergiorgio Piazzan, Alberto Xu Fan dhe Alberto Manain.