_Scart

Scart

1999

Koordinator me Angela Nocentinin për workshopet e realizuara në laboratoret SCART në fabrikën Waste Recycling në Santa Croce Sull’Arno. Këto janë puna e shumë eksperimenteve të filluara në vitin 1999. Sot përballemi me shumë tema por ajo me kostante është perdorimi i mbetjeve industriale në realizimin e objekteve manuale. Punime skenografike teatrale, kafshë, portrete, stenda për fiera, dekorime publike festive etj. Pjesëmarresit arrijnë nga Akademia e Arteve të Bukura të Firences dhe Bolonjës ose janë artista scart. Në përgjithësi workshopet janë për 10 pjesëmarrës dhe zgjasin një javë dhe shpesh herë janë objekt i një reviste të stampuar ose on line. Realizimet më pas bëjnë pjesë në një serë ekspozitash autonome ose në botën e spektaklit. Me bashkëpunimin e Bashkisë të Santa Croce sull’Arnos, Maurizio Gianin, Eugenio Cecionin, Niccolò Celesti Geddesin, Luciano Modican, Angela Nocentinin dhe Roberto Semprimin.