About

Edoardo Malagigi ka lindur në vitin 1948 në një shtëpi në fermë të Apenineve në Toskan-Emilian, është fëmijë i paligjshëm i një shtëpijake dhe një muratori. Trasferohet në Prato në vitin 1959. Pas studimeve në shkollën e artit në Pistoia në vitin 1967 trasferohet në Firence ku studjon në kursin e design industrial në Istitutin e Arteve të Porta Romana. Dipllomohet në Akademinë e Arteve të bukura të Bolonjës në vitin 1978. Jep mësim në Akademinë e Arteve të Bukura të Firences nga viti 1977 deri në vitin 2015 kur i jepet titulli profesor emerito.

Punimet e tij janë publikuar në revista të ndryshme të cilat janë: Gazeta Shqip, Domus, Casabella, Modo, Architettura, Japan Interior Design, Quaderni Montessori, L’educatore, Interni, Edilizia Scolastica, Costruire, Abitare, Il Giornale dell’Arredamento, Rifroma della scuola, Campus, Bollettino Archietetti toscani, Bio Report, La Nazione, La Repubblica, L’unione Sarda, L’Espresso, L’unità, L’Avanti, La Stampa, Il Mattino, Il Tirreno, Il giornale di Venezia, Il Giornale, Il Sole 24 Ore, Il Piccolo, Il Secolo XIX, Italia Oggi, Avvenire, La Stampa, Donna Moderna. Punimet e tij janë prezantuar në ekspozita internazionale dhe galeri private në: Abaco Space Contemporary Art of Berlin, Quadriennale, Arte Bari Expo, Biennale di Venezia, Galleria Comunale di Arte Moderna di Bologna, Triennale di Milano, Palazzo dei Diamanti di Ferrara, Naha Museum, Skzè Gallery, Museo Pecci di Arte Contempranea di Prato, Sensus Arte Contemporanea di Firenze, Italian Designs Days in Georgia.

Ka realizuar workshope dhe mbajtur konferenca në lidhje me art/design në: Munster, Qingdao, L’Avana, Chengdu, Lugano, Chongqing, Seul, Hangzhou, Lisbona, Shanghai, Boston, Freiburg, Firenze, Nanchino, Newcastle upon Tyne, Pechino, Belgrado, Sofia, Kabul, Pechino, Prishtina, Wuhan, Roma, Tokyo, Naha, Il Cairo, Venezia, Cetine, Milano, Madrid, Tbilisi, Montreal, Monaco di Montecarlo, Prato, Trieste, Lucca, Siena, Roma.