Fëmijë në Emergjencë

Fëmijë në Emergjencë

1995-2010

Nga viti 1995 deri në vitin 2010 ka qenë drejtori artistik i Shoqatës “Bambini in Emergenza”, “Copii Fundatie de Urgenta”, shoqatë e cila ka punuar kryesisht në Bukuresht dhe Singureni, Rumani. Ka bashkëpunuar me gazetarin Mino Damato që nga lindja e shoqatës “Bambini in Emergenza”, gjithashtu është marrë me ristrukturimin e repartit të sëmundjeve infektive “Casa Doru” në spitalin “Victor Babesh” në Bukuresht me ndërhyrje mbi mobilimin dhe grafikën. Është marrur me koordinimin për realizimin e dekorimit të dhomave në “Casa Andreia” me bashkëpunimin e studentave të Akademisë së Arteve të Bukura të Firences. Aktiv në trasformimin e spitalit të sëmundjeve infektive të Singurenit në një Qytet të vogël për shtëpi-famiglie ku mund të shtroheshin fëmijët e semurë me SIDËN. Trasformimi i shtëpijave të dhuruara nga biznezmen italian në shtëpi mikpritje për fëmijët me mobilime kastile dhe dekorime te bëra enkas për nevojat e tyre, ne bashkëpunim me Patch Adams. Workshop didatik me studentat, personalin që kujdesej për fëmijët dhe të rinj, për ti dhënë përgatitjen e duhur për të mikpritur miqtë e vegjël që vinin për të jetuar në këto shpëti. Krijimi i hapësirave të duhura për jetën praktike të personalit madhor dhe minor ndërmjet materialave të riçikluar në bashkëpunim me Angela Nocentinin. Projekte grafike për promovimin e shoqatës. Tekste të nevojshme për të përhapur të dhënat e shoqatës. Ne bashkëpunim me Mino Damaton, Silvia Sainin, Angela Nocentinin, Chenè Gomezin, Gonzagarredi, Nike Magnonin, Erica Scalen, Riccardo Mazzein, Roberto Zilianin, Beppe Plebanin, Sislej Xhafen, Vittoria Vitalonin, Monica Partacin, Rebecca Ballestran, Aliz Duican, Luca Buzzichelllin, Niccolò Angelin, Roberto Iracen.

 

 

« 2 »