Një design për shkollën

Një design për shkollën

1990

 

“Një design për shkollën” është titulli i librit që propozon ndërmjet një desing grafik të inovuar realizimin e mobiljeve dhe objekteve në mizurë fëmije qe ka prodhuar sipas “Programeve të reja të shkollës fillore”. Propozimi i mbajtur në liber ka qenë edhe objekti i një ekspozite të mbajtur në Muzeun e Artit Bashkëkohor Luigi Pecci në Prato, realizuar në vitin 1990. Të gjitha faqet e librit, bashkë me kopertinën, ilustrojnë projekte të design, ndërsa një tjetër pjesë është mbushur me manuale të një fëmije. Tregojnë metodën e projektimit të zgjedhur nga autori që ilustron shumë mundësi të reja që kanë mësuesit dhe femijët për të alestuar laboratore dhe klasa për shkollat, elementare dhe të mesme. Kontributet janë të kuratorëve, kritikëve dhe pedagogëve: Mauro Laeng, Cristina Morozzi, Alessandro Mandini, Grazia Honegger Fresco, Vincenza Fretta dhe Sergio Neri. Ne gjuhën angleze dhe italjane.